Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Hemmaframgångar för TTK i Hökensåsspelen

Kajsa och Ellen i FS14 B.

Annons

Årets upplaga av Tidaholms Tennisklubbs nationella tävling Hökensåsspelen avgjordes under två helger i slutet av februari i tennishallen.

Totalt hade 80 juniorer från 24 klubbar anmält sig. Eftersom några spelade i två klasser blev det 93 starter.

Vera och Elin (F14 A).

Ceasar, Tim och Melker (PS10).

Dylan och Ceasar (PS12 C).

Emilia och Hanna (FS16).

Annons

Annons

21-23 februari spelades senior- och 14-årsklasserna. Det gick bra för hemmaklubbens 14-årstjejer. Elin Siewertz vann enkelt klassen FS14 A. Hon besegrade först Filippa Bengtsson från Hjo och sedan Vera Ryding från Lidköping.

I FS14 B tog sig systrarna Olausson till final. Lillasyster Ellen var lite starkare för dagen och vann en jämn match mot Kajsa med 6–4, 6–4.

I PS14 B slutade Liam Johansson på en andraplats. Han förlorade det avgörande matchtiebreket mot David Strömqvist från Skultorp.

I herrsingeln spelade Peter Susi och William Johansson. Båda förlorade i första omgången. William förlorade mot slutsegraren Gustaf Adolfsson, Skultorp. Peter hade setbollar i båda seten men lyckades inte vinna dem.

I damsingeln föll våra spelare Andrea Arnstål och Emilia Siewertz direkt. Emilia hade matchen i sin hand när hon ledde med 4–1 i det avgörande setet mot Bella Bäcker från Karlstad. Det blev ändå förlust med 4–6.

Andra helgen

26 februari-1 mars spelades andra omgången av Hökensåsspelen.

– Vi var tvungna att starta upp redan på onsdagskvällen eftersom det var fler matcher denna helgen. Vi har bara två banor i år eftersom vi har ställt in en padelbur på bana tre, berättar Per Svensson, ordförande i Tidaholms TK.

Den här helgen var det 10-, 12- och 16-årsklasser, och det blev framgångar även för TTK:s juniorer.

Emilia Siewertz var förstaseedad i FS16 och motsvarade förväntningarna. I semifinalen fick hon möta sin lillasyster Elin för första gången. Den matchen vann hon klart. I finalen mot Hanna Roslund från Falköping såg hon ut att gå mot en enkel seger vid ledning med 3–0 i andra set men hon släppte in Hanna i matchen och det blev jämnt. Emilia kunde till slut vinna det andra setet i tiebreak.

Annons

Annons

Andrea Arnstål och Fanny Olausson spelade också i klassen. Båda hade jämna matcher men föll i det avgörande matchtiebreket. William Johansson spelade i PS16 och förlorade också i matchtiebreaket.

Ellen Olausson som vann FS14 B första helgen spelade denna helgen i FS12 A. Hon vann en jämn grupp där tjejerna slog varandra. Ellen hade bättre setdifferens och fick spela final mot Filippa Bengtsson från Hjo. Ellen fick en bra start på matchen men Filippa kom tillbaka och vann med 2–1 i set.

Bor i Stockholm – spelar för TTK

I PS12 C spelade 10-åringen Ceasar Gustafsson Djerf. Han bor i Stockholm men spelar för Tidaholm. Ceasar vann sin grupp lätt och fick möta Skarakillen Dylan Hultgren i finalen. Där fick Ceasar det tuffare men var lite starkare och vann med 6–2, 6–4.

Ceasar spelade även i PS10. Han vann sin kvalgrupp och kom till finalpoolen med tre spelare. Ceasar besegrade först Melker Gustafsson från Falköping men förlorade sedan en tuff match mot Tim Grennvall från Tabergsdalen. Ceasar har en bra backhand som han kan avgöra med men Tim är snabb och svår att slå hål på. Zackarias Sääf och Liam Cajfors spelade också i PS10. Zackarias vann en match men förlorade sedan mot slutsegraren Tim.

I FS10 spelade Lova Levinsson. Lova vann sin första match i gruppspelet enkelt. Hon spelade bra i den andra matchen men det blev förlust mot Nova Carlsson från Vänersborg.

Samtliga resultat (extern länk)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy