Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

U18-damlandslaget spelar turnering i Skövde: "Känns jätteroligt"

Skaratjejen Amanda Ahlm (bilden) spelade runt nyår U18-VM för Sverige. Nu har hon tagit nästa steg, men några av hennes tidigare lagkamrater i blågult kommer till Skövde i augusti.

Annons

I slutet av augusti blir det internationell ishockey i Billingehov i Skövde.

Då avgörs en fyrnationsturnering för U18 där Sverige är en av de deltagande nationerna.

Tyskland, Schweiz och Slovakien är de övriga lagen som kommer. Det blir den första turneringen i uppladdningen inför junior-VM i januari 2021.

– Det känns jätteroligt att arrangera den här turneringen tillsammans med Skövde IK, Skövde kommun och Västergötlands ishockeyförbund. Tillsammans gjordes ett fantastiskt jobb med tjejernas kval till TV-pucken i höstas och anläggningen håller hög standard. Det är också roligt att känna engagemanget från kommunens sida inför turneringen, säger Olof Östblom, tävlingschef hos Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Även Skövde IK, som i höstas beslutade att starta damlag, ser man fram emot turneringen.

– Vi tycker detta är en kanongrej för tjejhockeyn i regionen och ett steg helt i rätt riktning i vår satsning i klubben på tjejerna i framtiden. Vi hoppas att detta ska öka intresset allmänt bland alla flickor och tjejer i Skövde med omnejd, säger Anders Lundström, klubbchef Skövde IK, i pressmeddelandet.

Avslutningsvis konstaterar Anders Strålman, förbundskoordinator Västergötlands ishockeyförbund:

– Att få möjlighet se framtida stjärnor spela live i Västergötland är riktigt kul.

LÄS OCKSÅ: Femteplats för Amanda och Sverige i JVM: "Slutar med ett leende"

Till toppen av sidan