Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Coronaviruset: Nu avråds besök på äldreboenden

Folkhälsomyndigheten på tisdagen ut med nya rekommendationer för besök på äldreboenden eftersom äldre är en grupp som riskerar att drabbas extra svårt om de blir smittade av coronaviruset. Besök som inte är helt nödvändiga avråder man ifrån.

Annons

Från och med i tisdags, den 10 mars, avråds från onödiga besök på äldreboenden och sjukhus.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer här i Tidaholm, meddelar omvårdnadschefen Anna-Lena Skatt.

Coronaviruset sprider sig över hela världen och på onsdagsmorgonen fanns 365 kända fall i Sverige. Än så länge är det enbart enstaka fall i Skaraborg och för att minimera spridningsrisken gick Folkhälsomyndigheten på tisdagen ut med nya rekommendationer för besök på äldreboenden eftersom äldre är en grupp som riskerar att drabbas extra svårt om de blir smittade av coronaviruset.

Annons

Omvårdnadsförvaltningen i Tidaholms kommun följer rekommendationerna.

Annons

– Alla besök som inte är nödvändiga önskar vi att man avstår ifrån i dagsläget, säger Anna-Lena Skatt.

Förvaltningen har sett över vilka åtgärder som ska sättas in. Konsekvenserna blir att stänga Midgårds matservering, dagverksamhet för äldre och växelvård. Vissa aktivitetsträffar, exempelvis caféverksamheter och gymnastik, för äldre ställs också in tills vidare.

– Detta är en försiktighetsåtgärd utifrån rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och vi kommer nogsamt att följa utvecklingen. Ofta bedrivs träffarna i lokaler på äldreboenden, där vi just nu inte vill ha besökande, uppger Anna-Lena Skatt.

Hon uppmanar också alla att vara noga med god handhygien.

– Det är ingenting nytt, det är sådana rutiner vi har sedan tidigare. Nu är det extra viktigt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan