Annons

Annons

Annons

Annons

Ingmarstorp

Giffarna fick lära sig mer om grannklubben

Johan Bawelin från Tidaholmsbygdens Hästklubb besökte Gamla giffarnas Torsdagsträff.

Annons

Tidaholmsbygdens hästklubb och Tidaholms G&IF är två grannklubbar på Ramstorp.

På torsdagsträffen föreläste TBHK:s styrelsemedlem Johan Bawelin för gamla giffarna om hästklubbens verksamhet.

Johan Bawelin var torsdagens gäst på Gamla giffares torsdags träff. Bawelin är medlem i styrelsen i Tidaholmsbygdens Hästklubb och har även varit ordförande i föreningen under en tvåårsperiod.

Under torsdagsträffen berättade han bland annat att han, precis som övriga inom TBHK, delar ett brinnande intresse för den stora nytta som man åstadkommer inom klubbens frivilligverksamhet.

Annons

Bawelin berättade om hur föreningens verksamhet ser ut. På Kvarnängen finns i dag två ridhus som klubben äger och en villa som TBHK hyr ut. Det stora ridhuset byggdes 2006 och är 2300 kvadratmeter stort. Det lilla ridhuset är från 1980 och är 1100 kvadratmeter. Dessutom finns tre utomhusridbanor på anläggningen och ett stall från 2006 med 24 boxplatser som arrenderas av Tidaholms kommun.

TBHK har en omfattande verksamhet.

Annons

– Vi har 325 medlemmar, varav 85 procent är ungdomar. Varje år har vi cirka 1200 ledarledda aktiviteter för ungdomar och vi har har cirka 155 "uppsittningar" på ridskolan varje vecka. Nu driver klubben verksamheten i egen regi och har två anställda instruktörer. Deltagarantalet har ökat konstant under senare tid, berättade Bawelin för Gamla giffarna.

Bawelin berättade också att Svenska Ridsportförbundet har, som enda avdelning inom den svenska idrottsrörelsen ett krav på att det ska finnas en aktiv ungdomssektion i varje förening.

– I TBHK har vi en mycket aktiv sektion som bland annat ordnar resor till stora tävlingar, bygger hinder och samlar klubbens alla ungdomar till ett flertal aktiviteter under året. Under senare tid har man genom ideellt arbete byggt en lekplats delfinansierad av Stiftelsen Hökensås semesterby.

Ungdomssektionen blev nyligen blivit utnämnd till årets ungdomssektion i Västra Götaland.

Alla grenar

Inom TBHK bedrivs utbildning inom alla ridgrenar – dressyr, hoppning, working equitation och westernridning.

Annons

– Våra elever i ridskolan är är mellan 3 och 80 år. Vi deltar med ridskoleelever och ridskolehästar på tävlingar runt om i länet, vi bedriver lägerverksamhet på årets alla skollov och klubben äger alla ridskolehästar, för dagen är det 14 stycken.

Gamla giffarna konstaterade att Tidaholmsbygdens hästklubb med dess ledare och medlemmar är en väl fungerande ridklubb som mer än väl förtjänar sitt syfte genom att bereda alla en meningsfull utbildning, uppgift och sysselsättning i kontakten med hästen som under alla tider har varit ett beundrat och älskat djur.

Ove Skatt

Annons

Annons

Till toppen av sidan