Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Kulturskolan en angelägenhet för alla

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många i Labbåsrevyns ensemble har via Kulturskolan fått möjlighet att utveckla sin konstform inom både dans, sång och musik.

Annons

Vi har mycket att skryta om i Tidaholm. Vi har ett rikt utbud av såväl idrott som kultur och dessa kompletterar varandra i att skapa ett attraktivt Tidaholm. Tidaholms nya varumärke ”Göra Tidaholm” visar också på den handlingskraft som symboliserar Tidaholm och tidaholmaren.

Labbåsrevyn är en ekonomisk förening som med stor glädje och lust samt en hel massa ideella timmar sätter upp lokalrevyer. Det hade inte varit möjligt utan Kulturskolan. Många i vår ensemble har via Kulturskolan fått möjlighet att utveckla sin konstform inom både dans, sång och musik.

En besparing på Kulturskolan av den nu presenterade storleken får förödande och långsiktiga konsekvenser. Den verksamhet som lärare och elever byggt upp tillsammans under många år raseras med det liggande förslaget. Vilket i sin tur kommer att få en direkt påverkan på Tidaholms attraktivitet.

Vi i styrelsen för Labbåsrevyn vill därför vädja till alla politiker i styrelser och nämnder i Tidaholms kommun att ta ett helhetsgrepp. Kulturskolans överlevnad är inte bara en fråga för barn- och utbildningsnämnden, det är en fråga för hela Tidaholms politiska ledning. Montera inte ner förutsättningarna som gör oss unika. Utan Kulturskolan blir vi en i mängden bland Sveriges mindre kommuner.

Annons

Styrelsen för Labbåsrevyn

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy