Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Maya Ståhl på silverplats i Stockholm

I Åkeshovshallen i Stockholm avgjordes tävlingen Challenge och ungdomsmötet.

Maya Ståhl fick kliva upp på pallen.

TGS Tidaholm tävlade med tre gymnaster i Challenge seniorklass Sofia Johansson, Maya Ståhl och Maja Sandfridsson. Tävlingen Challenge är uttagningstävling till landslaget för deltagande i Nordiska mästerskapet. Nu ställde Coronaviruset till det och Nordiska mästerskapet på Island ställdes in, men tävlingen Challenge genomfördes som planerat med några gymnaster som inte kom till start.

Annons

Annons

Maya Ståhl stod för en väldigt fin insats och belönades med en silverplats i mångkampen på poängen 45.90 som är personligt rekord. Hon var endast slagen av Izabella Trejo från föreningen All Star Gymnastics i Stockholm. Maya besegrade Kristina Undheim från GF Stockholm Top som tog bronset. Både Izabella och Kristina tillhör landslaget i Artistisk gymnastik, så Mayas prestation visa på att hon tillhör de allra bästa gymnasterna i Sverige. Maja Sandfridsson hamnade precis utanför prispallen och slutade på en fjärde plats. Sofia Johansson genomförde även hon en bra tävling och slutade på sjätte plats.

I redskapen Hopp och barr kom Maya tvåa i båda. Maja Sandfridsson tog en fin andraplats i bom som brukar vara ett av hennes bästa redskap.

Denna tävling var en generalrepetition inför SM som avgörs i Västerås kommande helg om inte tävlingen blir inställd på grund av Coronaviruset. Tidaholms gymnastiksällskap följer vad Folkhälsomyndigheten, Gymnastikförbundet och Riksidrottsförbundets rekommendationer vad som gäller för tävling och träning.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan