Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Stödgala blåses av: "Inte försvarbart"

Annons

Stödgalan till förmån för Kulturskolan Smedjan är avblåst.

– Som som många andra arrangörer kan vi inte dra samman en massa människor i grupp nu. Det är inte försvarbart, säger Sören Frid.

Kulturskolans Intresseförening tänkte slå på stortrumman på söndag genom att arrangera stödgalan "ALLA för Kulturskolan" i stora salen i Bibliotekshuset. Bland annat skulle rikskände vissångaren Jan-Olof Andersson, My Kullsvik och Oliver Frid, Harmony Gospel, Vulcans musikkår, Annika Lidberg och Johannes Nilsson stå på scenen. Men nu finns inget annat val än att nöja sig med att blåsa till reträtt.

Annons

Annons

Även om stödgalan till den av sparkrav hårt pressade Kulturskolan Smedjan inte blir av, har ändå Kulturskolans Intresseförenings medlemmar upplevt att de fått en mycket fin respons.

– Vi vill verkligen lyfta fram det stöd vi känt från tidaholmarna när vi har planerat den här galan. Det tar vi med oss, säger Sören Frid i arrangörsstaben.

Eftersom det är svårt att veta hur länge restriktioner kommer att finnas kvar med anledning av coronaviruset, har KIF inte kunnat planera ett alternativt datum.

– Vi funderar nu över om vi kan göra filmade inslag med våra musiker och artister och sända ut, men det får vi återkomma till, slutar Sören Frid.

Till toppen av sidan