Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Tidaholmare skrapade fram 100 000 kronor i TV

Annons

Tidaholmaren Annika Johansson skrapade under torsdagsmorgonen fram en vinst på 100 000 kronor åt sin pappa i TV4:s Nyhetsmorgon. Under rådande omständigheter fick 76-åringen stanna hemma och istället följa dramatiken via TV-rutan.

– Han fyller dessutom år om några dagar så det här blev en väldigt bra födelsedagspresent för honom, säger hon.

Annika Johanssons pappa är en flitig korsords-entusiast. Ibland hjälps de åt, men när han tidigare i år skickade in resultatet i en tävling och vann tre Trisslotter var förtjänsten hans egen.

En av lotterna, som köpts in utanför Göteborg, visade sig vara extra tursam. 76-åringen skrapade nämligen fram tre TV-symboler vilket innebär en tur till Stockholm och TV4:s Nyhetsmorgon.

Annons

Men i en situation där inget är sig likt och där riskgrupper uppmanas att stanna inomhus fick dottern ta sig an den speciella uppgiften i torsdags morse.

Annons

– Jag åkte hemifrån kvart över tre inatt, berättar Annika som fick provskrapa en lott i tv-storlek innan det var dags att ta plats i studion.

Enligt pappans önskemål valde hon i direktsändningen ut lott nummer två. Efter en stark inledning med två rutor på en miljon landade vinsten till slut på 100 000 kronor. Något Annika var mycket glad över, även om det ännu inte är spikat vad de ska gå till.

– Det är hundra tusen mer än vad han hade innan och för en pensionär som inte gör av med så mycket är det ju jättemycket pengar. Han fyller dessutom år om några dagar så det här blev en väldigt bra födelsedagspresent för honom, säger Annika i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan