Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Uteblivet miljö- och klimatarbete frustrerar MP

Vid Miljöpartiet de gröna i Tidaholms årsmöte den 15 mars fick styrelsen fortsatt förtroende att leda partiets arbete. Ordförande Tobias Henning sammanfattade 2019 års verksamhet och konstaterade att det varit ett händelserikt år.

En stor del av föreningens resurser, tid och engagemang under våren gick till EU-valet som ägde rum den 26 maj. Där fick man extra tryck i arbetet genom att styrelsemedlemmen Annica Snäll kandiderade i valet. 2019 var också ett år med politiska vändningar som man inte kunnat förutse.

Annons

Annons

– I september gjorde vi en utvärdering av samarbetet med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet där vi konstaterade att ingenting hänt i miljö- och klimatarbetet på ett helt år, trots de fina orden efter valet om att kommunen nu skulle bli hållbar. Vi var mycket besvikna och frustrerade över detta. Vi konstaterade också att samarbetet i praktiken blivit främst valtekniskt och ej sakpolitiskt. Som konsekvens av detta såg vi oss fria att rösta som vi vill, utifrån vår politik, sa Tobias Henning.

Som konsekvens av att det inte gick att få till ett sakpolitiskt samarbete gjordes det i december ett gemensamt uttalande av Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet om att samarbetet bröts. Detta innebär en ny situation med nya utmaningar för Miljöpartiet, vilket berördes i det förslag till verksamhetsplan för 2020 som styrelsen presenterade.

Huvudpunkten fortsätter att vara att arbeta med partiets politik i nämnder och bolag i kommunen. En viktig skillnad jämfört med 2019 blir att Miljöpartiet nu har möjlighet att lägga motioner och interpellationer i fullmäktige, vilket man planerar att i hög grad utnyttja.

Kassör Mikael Snäll redogjorde för föreningens resultatrapport. Majoriteten av föreningens utgifter under 2019 var kopplade till EU-valrörelsen. Revisorn hade inför årsmötet lämnat en skriftlig tillstyrkan om ansvarsfrihet. Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för år 2019.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan