Annons

Annons

Perspektiv

Inte så dumt att betala skatt

I denna turbulenta tid så funderar jag på hur det sett ut om vi inte haft vår regering, som alla skäller på och kritiserar.

Jag är helt övertygad om att staten inte hade haft några pengar sparade "i ladorna" och det hade därför inte kunnat bli något åtgärdspaket i paritet med det som regeringen nu har släppt! Det är faktiskt inte så dumt att betala skatt.

Får staten skatteintäkter och man hanterar dom på ett klokt sätt, så finns det pengar när det krisar. Det kan vi alla vara glada och tacksamma över nu.

Jag känner mig trygg med regeringens sätt att hantera den här coronasituationen och jag beundrar statsministern och hans ministrar, som jobbar på oförtrutet på ett lugnt och sansat vis, informerar oss medborgare och hela tiden tänker på landets och medborgarnas bästa.

En tanke som slår mig i det här, är alla människor som har fått för sig att gå ur facket. Hur bra är det i situationer som detta? Att eventuellt bli av med jobbet och inte vara med i facket och kanske till och med har gått ur a-kassan! Många har gnällt och skällt på facket, men står man helt plötsligt utan jobb, så kanske man inser att det inte var så klokt och till och med förväntar sig att staten ska hjälpa till. Nu har vi en socialdemokratisk regering (dock inte i majoritet), som faktiskt hjälper till på alla sätt och tack vare en klok ekonomisk politik och en solidarisk värdegrund, så har dom tagit fram ett åtgärdspaket som är till gagn för oss alla och hela tiden är beredda att fatta nya beslut för att göra det bästa möjliga i denna besvärliga situation.

Annons

Annons

Nu får vi hjälpas åt, visa hänsyn, följa de rekommendationer som ges och vara solidariska så är det lättare att gå igenom det här tillsammans.

Inger E

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy