Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Högskolan ger personal ledigt för att jobba på IVA

Charlotta Göthe, adjunkt i omvårdnad vid Högskolan i Skövde, har getts tjänstledigt för att jobba på Intensivvårdsavdelningen (IVA) på Skaraborgs Sjukhus i Lidköping.

Annons

En lärare vid sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Skövde har fått tjänstledigt för att jobba på intensivvårdsavdelningen på Skaraborg Sjukhus i Lidköping.

Då läget inom vården är ansträngt på grund av coronaviruset behöver Skaraborgs sjukhus all extra bemanning de kan få, skriver Högskolan i Skövde i ett pressmeddelande.

Charlotta Göthe, adjunkt i omvårdnad vid Högskolan i Skövde, har getts tjänstledigt för att jobba på Intensivvårdsavdelningen (IVA) på Skaraborgs Sjukhus i Lidköping.

Charlotta Göthe har jobbat på Högskolan i 2,5 år och är lärare på Sjuksköterskeprogrammet samt den uppdragsutbildning för operations- och anestesisjuksköterskor Högskolan ger tillsammans med Skaraborgs Sjukhus. Tidigare jobbade hon på Anestesikliniken i Lidköping som IVA- och anestesisjuksköterska i 20 år. Under sin anställning på Högskolan har hon fortsatt att jobba inom vården ungefär en gång i månaden och har därför fått förfrågning från Skaraborgs Sjukhus att hjälpa till i vårdverksamheten under den rådande situationen.

Annons

Annons

– Det här är så givet för mig, det är självklart att jag ställer upp. Jag hoppas också på att få med mig mycket kunskap som jag sedan kan föra vidare till studenterna, säger Charlotta Göthe, i pressmeddelandet.

Högskolan förbereder verksamheten redan nu för att det kan komma fler förfrågningar från sjukvården. Susanne Källervald är prefekt på Institutionen för hälsovetenskaper.

– Hittills är det här den enda förfrågning om tjänstledigt vi fått. Får vi fler kommer vi att ta ställning i varje enskilt fall. Men inställningen är att vi ska göra allt för att ge personalen tjänstledigt.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy