Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Nya a-kasseregler till stor hjälp

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Regeringen har beslutat om förändrade regler för a-kassan.

Annons

Ännu något att vara tacksam över. Vi har en regering som tänker på oss "vanliga" medborgare! En klok finansminister som sett till att "spara i ladorna" vilket gör att åtgärdspaket efter åtgärdspaket kan komma till stånd.

Idag, måndag, ändras a-kassereglerna så att kraven på vem som kan få ersättning sänks tillfälligt och fler kommer att omfattas av a-kassan än tidigare.

Tidigare har man behövt jobba 80 timmar/månad i minst 6 månader för att få a-kassa. Nu sänks det till 60 timmar! Kravet på hur länge man måste varit medlem i a-kassan för att få rätt till ersättning sänks från 12 månader till 3.

Taket höjs från 910 kr till 1200 kr de första 100 dagarna.

Dessutom kommer a-kassorna att få extra medel till sin handledning samt mer resurser till program, bland annat för att förlänga nystartsjobb.

I krispaketet ingår också satsningar på utbildning. Fler platser på universitet och högskolor samt utökade medel för att utveckla distansutbildningar och förstärkning till yrkeshögskolor.

Kostnaden för paketet är 10, 8 miljarder.

Annons

Hoppas folk har vett att uppskatta det här och inse att vi har en handlingskraftig regering som bryr sig om både landet och medborgarna!

Inger E

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy