Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Riksdagen enig i det mesta av krispolitiken

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Inger E skriver i VB den 1 april: "Hoppas att folk har vett att uppskatta det här och inse att vi har en handlingskraftig regering som bryr sig om både landet och medborgarna!"

Till saken hör att riksdagen är i stort sett enig i det mesta av krispolitiken, både när det gäller den ekonomiska politiken och kampen mot corona.

En fråga, där Moderaterna har varit pådrivande, är att testa fler för covid-19, vilket starkt understryks av WHO. Sydkorea och Tyskland lyfts ofta fram som föregångare, när det gäller storskalig testning i kombination med smittspårning.

Sverige står ganska ensamt i sina försiktigare åtgärder i jämförelse med nästan alla andra länder. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski anser att Sverige borde följa resten av världen, inte minst våra grannar Norge, Danmark och Finland. Framtiden får utvisa vem som har rätt.

Förra större ekonomiska krisen för drygt 10 år sen drabbade vår ekonomi hårt. Anders Borg, korades till EU:s bäste finansminister av Financial Times och i valet 2010 fick Moderaterna all time high med 30 procent. Något liknande hoppas säkert Inger E skall gälla Magdalena Andersson. Grundproblemet den här gången är en svår smittosam sjukdom och dessutom en krisande ekonomi, så vad som händer i valet om två och ett halvt år är mycket ovisst.

Annons

Lars Hjertén

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy