Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Statens servicecenter stängt i Falköping: ”Viktig samhällsuppgift”

Text

Statens servicecenter har tagit ett inriktningsbeslut om att kunna koncentrera personalstyrkor till vissa kontor för att kunna ha öppet så många kontor som möjligt under coronakrisen.

Kontoret i Falköping är stängt denna och nästa vecka.

Det sitter informationsskyltar vid ingången till Statens servicecenter i Falköping.

Statens servicecenter i Falköping, där man kan få hjälp med ärenden på Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och tidigare även Arbetsförmedlingen, håller nu stängt, enligt information på dörren på grund av sjukdom. Övriga av statens servicecenter i Skaraborg, som finns i Skövde, Lidköping och Mariestad, är öppna.

Annons

Annons

– Statens servicecenter har en viktig samhällsuppgift. På grund av sjukdomsfall har under de sista dagarna ett antal kontor i landet stängts ner. Vår inriktning är nu att anpassa servicekontoren efter den rådande situationen och vi har skapat ytterligare beredskap för att möta olika typer av händelseutvecklingar. Det gör vi för att upprätthålla verksamheten på kontoren så länge smittspridningen håller i sig, uttryckte Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson förra veckan.

Enligt ett inriktningsbeslut som myndigheten har fattat är målsättningen att så många som möjligt och minst 50 procent av servicekontoren ska vara öppna, även om en betydande del av personalen är frånvarande på grund av sjukdom eller vård av barn under coronapandemin. Ett sätt att säkerställa detta är att stänga vissa kontor och omfördela personal.

Servicecentret i Falköping ska enligt planerna vara stängt även nästa vecka.

I dagsläget är det inte generellt en hög frånvaro bland personalen på grund av sjukdom eller vård av barn, enligt Johan Eriksson på Statens servicecenters kommunikationsavdelning.

Kunder som vill besöka servicecenter, hur får de information om var det är stängt eller öppet?

– Servicekontoren som har stängt hänvisar kunderna till våra samarbetsmyndigheters e-tjänster och kundtjänster. Statens servicecenter har öppnat en telefonlinje som komplement. Syftet är att de som berörs av en stängning ska kunna ringa till en servicehandläggare. Det finns även hänvisningsinformation på ingången till de stängda kontoren, svarar Johan Eriksson skriftligt.

Kunder som har ärende till servicecentret i Falköping, vart ska de vända sig?

–Vi fortsätter ge fullgod service via kundsupport och e‑tjänster, svarar Johan Eriksson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan