Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Regeringen tänker på alla medborgare

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nu skjuter regeringen till mer pengar till kommuner och regioner. Bra, tycker insändarskribenten.

Annons

Svar till Lars Hjertén. Det är mycket bra att riksdagen är enig i fråga om krispolitiken. Speciellt eftersom några partier inte alltid är så roade av staten och det som är statligt...

Under torsdagen kom ytterligare ett krispaket till kommuner och regioner, på det enorma beloppet 15 miljarder kronor utöver de tidigare fem miljarder. Detta är det största åtgärdspaketet inom denna sektorn någonsin. 110 miljarder är mycket pengar! 70 procent går till kommunerna och 30 procent till regionerna.

Ja, jag håller inte för otroligt att Magdalena Andersson kommer att kommas ihåg som en mycket skicklig finansminister. Hon respekteras högt ute i Europa redan nu. Vi kan vara tacksamma över att hon sparat i ladorna och betalt av på statsskulden, när ekonomin har gått bra, för att just kunna agera och komma med krispaket efter krispaket i svåra tider. Visst var det en djup lågkonjunktur för drygt tio år sedan, men den här situationen som nu råder, är nog svårare än någon över huvud taget har kunnat tänka sig.

Annons

Det jag uppskattar särskilt mycket, är att regeringen tänker på alla medborgare. Dessa drastiskt förändrade/förbättrade a-kassereglerna till förmån för blivande arbetslösa samt borttagande av karensdagar och sjukintyg, som gör det lättare att stanna hemma vid symtom visar att man bryr sig om medborgarna och inte vill att någon ska drabbas hårt och behöva gå ifrån hus och hem. Vem vinner på det? Ingen. Jag tillåter mig betvivla att en borgerlig regering hade tänkt på samma sätt och jag betvivlar också att dessa nu så oerhört viktiga krispengar över huvud taget hade funnits i statskassan.

Annons

Inger E

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy