Annons

Annons

Annons

Annons

Dotorp

Hovskär KD-ordförande i Skaraborg – årsmötet hölls via telefon

Dan Hovskär

Annons

Kristdemokraten Dan Hovskär, Falköping, har valts till ny ordförande för KD:s Skaraborgsdistrikt.

Kristdemokraterna Skaraborg höll sitt årsmöte via telefon, då mötesrestriktioner med anledning av coronapandemin gjorde det omöjligt att träffas.

Vid mötet avtackades förste och andre vice ordförande Maria Bruckshaw, Falköping, och Maj Ader, Lidköping, medan ordförande Morgan Forsberg, Mariestad, med varm hand lämnade över ordförandeskapet till Dan Hovskär och själv tog positionen som förste vice ordförande.

Annons

Annons

Dan Hovskär valdes 2019 till årets kristdemokrat av partiets riksorganisation och har tidigare varit vice ordförande för KD-distriktet Skaraborg, men har under en tid varit borta från presidiet.

Andre vice ordförande blev Zimon Brohede, Skara.

Dan Hovskär tackade för förtroendet och sa:

– Sverige ska fungera och vi behöver bygga ett starkare samhälle. Men just nu måste vi göra det viktigaste först, lägg annat åt sidan, i den turbulenta tid vi befinner oss i.

Han sa att Kristdemokraterna vill vara med och visa ledarskap men också sprida värme.

– När andra stirrar blint på individ och kollektiv fokuserar vi mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer.

Annons

Annons

Till toppen av sidan