Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsarna eniga om kameraövervakning i Tidaholm

Kameraövervakning eller ej i centrala Tidaholm? (Bilden är en genrebild)

Annons

Tidaholmarna röstade ja till medborgarförslaget om framtida kameraövervakning i centrum i november. Men nu rekommenderar nämnden att kommunfullmäktige ska rösta nej.

Läsarnas dom står dock fast, ska det visa sig – de är fortsatt positiva till förslaget.

– Ja, det tycker jag vi ska ha. Vad gör det om man hamnar på bild ibland, skriver en läsare.

Glenn Österbergs medborgarförslag fick inom bara några få timmar 50 röster – vilket innebär att det togs upp som Tidaholmsförslag, istället för medborgarförslag. Men nu har samhällsbyggnadsnämnden föreslagit att kommunfullmäktige ska avslå det.

Annons

– Det finns inte tillräckligt tydliga tecken för att det ger effekt, summerar ordförande Tony Pettersson (S) nämndens ställningstagande.

Annons

När tidningen frågar läsarna låter det dock som tidigare – de är positiva till att införa kamerorna. Liksom vid det ursprungliga medborgarförslaget rasar åsikterna in, och efter ett dygn har 120-talet läsare uttryckt sin åsikt på Västgöta-Bladets Facebooksida.

– Absolut helt nödvändigt, så mycket som händer här mest nattetid. Det är medvetna skador som kostar ägare och försäkringsbolag enorma summor, skriver en läsare.

– Javisst ska det vara kameror på offentliga platser. Då kanske lite av det förstörande som sker minskar. I dagens samhälle är vi ju offentliga nästan alla, så inte ska någon behöva känna sig obehaglig bara för att det finns övervakningskameror. Buset kanske inte gillar det, skriver en annan.

– Alla som fått sina bilar repade samt alla affärsidkare som fått sina skyltfönster förstörda, borde fråga folket som sitter i Samhällsbyggnadsnämnden, då dom inte tycker det behövs, kommenterar en tredje.

Ett hundratal läsare sällar sig till kören för kameraövervakning och kommenterar kort och gott "absolut", ”ja”, ”självklart” och "helt rätt".

En läsare pekar ut att det ursprungliga förslaget fick positivt gehör.

– Tidaholms invånare vill ju uppenbarligen ha det så varför är då samhällsbyggnads emot, påpekar läsaren.

Ett dygn efter publicering av denna artikel hade 124 läsare har uttryckt sin åsikt med en kommentar, och över 224 personer hade reagerat med tummen upp. Bara någon enstaka var emot.

Till toppen av sidan