Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Fortsatt stängt på myndigheter

Text: 

Servicekontoret i Falköping där Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten inryms håller fortsatt stängt. Det är oklart hur länge den tillfälliga stängningen varar.

Skylt på dörren vid Statens servicecenter i Falköping.

Statens servicecenter, där Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och i vissa fall Arbetsförmedlingen ger service, har tillfälligt stängt kontoret i Falköping, som tidningen tidigare skrivit om. Det är på grund av sjukdomsfall som kontoret i Falköping, liksom ett antal andra av kontoren i Sverige, stängts.

Annons

Annons

För att kunna hålla så många kontor som möjligt öppna under rådande pandemi omfördelar myndigheten personal och väljer att stänga vissa kontor.

Tills vidare

Hur länge stängningen av kontoret i Falköping kommer att pågå är oklart. Enligt Försäkringskassans hemsida är Falköpingskontoret stängt tills vidare. Enligt Skatteverkets hemsida är det stängt fram till om med 15 juni, med undantag för 30 april och 4 maj, då det uppges hålla öppet. Men enligt kontorsområdeschef Anette Dahl är det inte hugget i sten hur länge stängningen varar.

– Det är stängt tills vidare och det är någonting vi tittar på inför varje vecka. Vi har varit tvungna att göra en omfördelning av personalresurserna på grund av sjukdom, säger hon.

Servicecentret i Falköping är stängt denna vecka. Hur det blir nästa vecka har man ännu inte tagit beslut om.

Servicecentret i Skövde är däremot öppet. Där finns tjänsten att man kan hämta id-kort, en tjänst som inte finns på alla kontor, till exempel inte i Falköping.

– Att hämta id-kort kräver personlig inställelse. Andra tjänster går att lösa via e-tjänster eller telefon vilket är bra i dessa tider, säger Anette Dahl.

Annons

Annons

Till toppen av sidan