Annons

Annons

Annons

Lerdala

Så lindrar Peter musikabstinensen med traktorn som komp

Text

Peter Dalefalk är med i ett par rockband, men nu i coronatider är det lite svårt att repa tillsammans. Då fick traktorn rycka in istället och kompa, vilket Peter delade med sig av i en film på Facebook som fick mycket uppskattning.

– Kan man glädja någon får man göra det, säger Peter Dalefalk.

Inbäddat innehåll

Det blir inte så mycket repande med bandet just nu på grund av coronaviruset, istället spelar Peter Dalefalk själv hemma i Lerdala där han bor. Men inte ensam, några söndagar i rad har han kört "Sunday live" på Facebook och delat med sig av sin musik.

Annons

Annons

– Man blir lite sugen ibland på att spela, då får man göra det bästa av situationen. Söndagar kan vara tråkiga och i dessa tider kan de vara extra tråkiga, då får man hitta på något roligt, säger han.

Senaste söndagen blev det något extra.

– Jag har kört några låtar tidigare och tänkte utveckla det, gå ut i solskenet och köra nåt, säger Peter Dalefalk om den senaste "Sunday live" som blev något extra.

Petter Dalefalk när han spelar en Victor blues, kompad av traktorn.

Då tog han inspiration från Kjellas traktorkapell och Youtubeklipp från Tyskland och Österrike, alla har gemensamt att man har en veterantraktor som sätter kompet.

BM Victor -56 kompar

I filmen har Peter Dalefalk en Bolinder Munktell Victor -56, som är den som brukar användas till detta syfte då den har speciell rytm.

– Den traktorn har det stompet, karaktäriskt för den är det ljudet.

Peter gjorde en inspelning där han med traktorn som stompar i bakgrunden körde en Victor blues med gitarr och munspel.

– Jag gjorde ett försök, som jag skriver i inlägget är det lite i otakt, säger Peter Dalefalk.

Uppskattas av många

Han får många uppskattande kommentarer för sina musikinslag, och den med traktorn var inget undantag. "Rena naturbegåvningen", "härligt med lite söndagsunderhållning" och "du förgyller all skit vi har omkring oss nu" är några av hejaropen som han fått.

Annons

Annons

Nu märker han av att många hoppas på fler Sunday live, gärna med traktorn som komp igen.

– Jag har många vänner som tycker att det är roligt. Nu börjar en del vänta sig något nästa vecka. Det kan hända att det dyker upp något liknande igen, säger Peter Dalefalk.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan