Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stödet för S ökar kraftigt under coronakrisen

Annons

Socialdemokraterna ökar rejält i SVT/Novus senaste mätning. 30,4 procent av svenskarna stödjer partiet, en ökning med 4,8 procentenheter jämfört med mars.

Stödet för S ökar för andra månaden i rad. Den senaste mätningen genomfördes under coronakrisen, i slutet av mars och första halvan av april, rapporterar SVT.

– Jag tycker inte att vi ska dra för stora slutsatser utifrån det läge vi befinner oss i just nu, eller från de nya siffrorna. Men jag tolkar det som att det finns ett förtroende, en folklig förankring för det arbete och de åtgärder som regeringen har lagt fram, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till SVT.

Annons

Annons

Samtidigt backar Sverigedemokraterna, och får nu 19,7 procent av väljarnas stöd. I mätningen som presenterades i februari var SD största parti med 23,9 procent.

Liberalerna backar också rejält, och ligger under fyraprocentsspärren med sina 2,8 procent.

– De har inte lyckats positionera sig innan coronakrisen, och har haft ännu svårare att komma med något konkret under perioden, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.

Förändringarna för S, SD och L är statistiskt säkerställda.

Johanna Cederblad/TT

Ökat stöd för S med partiledaren Stefan Löfven. Arkivbild.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy