Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Tillsammans men på avstånd

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Det är en annorlunda vår i år. En vår där vi behöver låta bli att göra saker som vi tycker om eftersom vi behöver hålla avstånd.

Som Socialdemokrat känns det extra mycket den här veckan när vi firar 1 maj. För mig står den dagen för allt vi gör tillsammans och jag har i hela mitt liv firat den ihop med så många som möjligt. I år får vi göra på ett annat sätt. Tillsammans i tanken och i hjärtat, men på avstånd från varandra.

Våren är fylld med högtider som betyder mycket för olika personer. Oavsett vad det är vi firar så brukar vi göra det gemensamt med andra. Så blir det inte i år. Det kommer en tid då vi kan gå tillbaka till hur vi brukar göra, då vi kan umgås som vi är vana vid igen. Den tiden är inte här än. Nu gäller det att hålla i och hålla ut.

Annons

Annons

Visa hänsyn och ta ditt samhällsansvar genom att hålla avstånd. Håll kontakten med dem du bryr dig om men ring, skriv ett brev, ett mejl eller använd sociala medier. Håll dig uppdaterad och följ de rekommendationer som Svenska myndigheter kommer med. Var också uppmärksam på att det finns de som vinner på att sprida falsk information – var källkritisk och välj vilka du lyssnar på.

Oavsett om det är en högtid, ett evenemang, en sammankomst eller en resa som du hade sett fram emot i vår så är det just nu, i den här stunden, som vi behöver göra uppoffringar. Kanske behöver du inte ställa in helt, men ställ om och ställ upp.

Det är en annorlunda vår i år, för just nu är det bästa sättet att visa omtanke och respekt att hålla avstånd.

Ta hand om dig!

Anna-Karin Skatt (S), kommunalråd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy