Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

TV4 ångrar sig – visade inte skandalbilder

TV4 valde att inte visa tv-bilderna på när hästen Zarina Bi drevs hårt av en lärling till italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro.

"Det har inte funnits någon avsikt att mörka något", skriver programchefen Rickard Segeborn i ett sms till Expressen.

Samtidigt uttalar sig lärlingen för första gången.

I lördags ströks Zarina Bi från V75-5 på Örebrotravet. Anledningen var att hästen hade drivits hårt, och enhandspiskats, av en lärling i italienske tränaren Alessandro Gocciadoros stall.

TV4 valde medvetet att inte visa bilderna som ändå fått stor uppmärksamhet i helgen.

"Vår redaktör gjorde bedömningen att bilderna var för starka för att visa. Det har inte funnits någon avsikt att mörka något. Klippet skickades direkt till Svensk travsport och riksdomare på banan för att göra dem på uppmärksamma händelsen. Djurskyddet är prio ett. Andra nyhetsredaktioner som velat ha klippet har fått det. Hemska bilder, men vi är självkritiska och borde ändå ha visat händelsen direkt och analyserat, diskuterat det och fokuserat på det i direktsändning. Vi har i dag (söndag) i TV4 toppat våra sportsändningar med bilderna och nyheten", skriver Rickard Segeborn, programchef för sporten på TV4 och C More, i ett sms till Expressen.

Annons

Annons

Riskerar straff

Tränaren Alessandro Gocciadoro har fördömt händelsen, sparkat lärlingen som utförde piskningarna, men han riskerar att straffas av Svensk Travsport.

Han har redan fått se konsekvenser av lärlingens beteende när ägarna till stjärnhästen Vivid Wise As – som är inbjuden till Elitloppet den 31 maj – brutit med honom och flyttat hästen till Björn Goop.

"Finns ingen ursäkt"

Lärlingen själv har uttryckt sin ånger via Facebook-gruppen Cavalli & Corse, något som Sulkysport var först med att rapportera om.

"Jag ber om ursäkt till ägaren Biasuzzi, till Alessandro som gav mig möjligheten att arbeta för honom, alla mina kollegor, alla de människor (italienska och utländska) som har bevittnat ett hemskt scenario och till stoet [...]", skriver lärlingen.

"Även om det inte finns någon ursäkt, ber jag om förlåtelse för vad jag har gjort. Jag är den första att inse mitt misstag".

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy