Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

"Häftigt att tillhöra samma team som Messi"

Frida Karlsson har tecknat ett sponsoravtal med det tyska multinationella företaget Adidas. Arkivbild.

Annons

Frida Karlsson har tecknat ett nytt sponsoravtal med sportjätten Adidas.

Enligt Aftonbladet sträcker sig avtalet över fyra år och "skapar ekonomisk frihet" för skidstjärnan.

– Det känns riktigt kul. Det är en ny typ av samarbete för min del. De sponsrar mig som person också, inte bara som skidåkare. Det känns som att de vill vara med på ett djupare plan vilket känns kul, säger Frida Karlsson till tidningen och fortsätter:

– Jag har sett upp till Adidas när jag hållit på med olika idrotter, som fotbollen. Det är stort att vara en i ett sådant sammanhang. Det känns häftigt att tillhöra samma team som Leo Messi och Mikaela Shiffrin.

Annons

Annons

20-åringen har sin mamma Mia Karlsson som manager, och hon bekräftar för Aftonbladet att det är det största avtalet som hennes dotter har.

Frida Karlsson slog igenom på VM i Seefeld där hon tog tre medaljer, men fick den här säsongen lov att ha ta ett tävlingsuppehåll på grund av hälsoskäl. När hon var tillbaka i mars visade hon återigen sin klass när hon vann tremilen i Holmenkollen efter att ha knäckt Therese Johaug i avslutningen.

Krystof Mejstrik, general manager på Adidas i Norden:

"Fridas meritlista som 20-åring är imponerande, samtidigt som hon är i början av sin karriär. Hennes attityd, professionalism och viljan att bli bäst är precis vad vi letar efter i ett samarbete", säger han i ett pressmeddelande enligt Expressen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy