Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Nya bränder i Södra Ryd – sex bilar förstörda: ”Det här barkar åt helvete”

Text: 

På tisdagen kom ett nytt larm om en bilbrand i Södra Ryd. Branden spred sig till en annan bil och sedan till en garagelänga. Totalt sex bilar stod i lågor och under kvällen inledde polisen en särskild händelse och utreder nu även mordbrand.

Annons

Annons

LÄS MER: Flera nya bilbränder i Skövde – lågorna spred sig till hus: ”Många människoliv riskerades”

Under den senaste veckan har räddningstjänsten och polisen haft mycket att göra i Södra Ryd med anledning av flera bilbränder. På tisdagen kom ett nytt larm – en bil stod i lågor. Branden spred sig till ytterligare en bil och sedan även till en garagelänga som resulterade i fyra utbrunna portar. Totalt sex bilar förstördes men ingen person kom till skada.

Larmet kom vid 17.40-tiden på tisdagen och Helen Wickberg, teamledare på SOS händelseinformation, berättade vid en inledande kontakt att fyra brandbilar från Skövde arbetade med släckningsarbetet.

Polisen larmades ut till platsen med flera patruller. Mikael Jansson, stationsbefäl i Skövde, är bedrövad över händelsen.

– Det här barkar åt helvete, nu brinner det mitt på dagen. Vi kan inte ens räkna alla snart, det här är bedrövligt, säger han vid en inledande kontakt.

Polisen hade bland annat polishundar på plats och i luften cirkulerade en helikopter.

– Skadegörelse är ett av de brotten jag hatar mest. Det finns ingen vinning för någon, det finns bara förlorare.

Inlett förundersökning om mordbrand

Senare under kvällen berättade Fredrik Bergström, stationsbefäl vid Skövdepolisen, att platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisen fattade även beslut om att inleda en särskild händelse.

Annons

– Det innebär att vi får använda resurser från hela polisregion väst. Vi får större möjligheter.

Annons

Han berättar att beslag har gjorts i närområdet. Vad vill han dock inte kommentera.

– Tillsammans med iakttagelser och vittnesförhör sammanställs detta för den fortsatta utredningen, säger han.

Finns det någon misstänkt eller gripen?

– Det går jag inte ut med.

Polisen har även inlett en förundersökning om mordbrand gällande kvällens händelse och Fredrik Bergström berättar att polisens resursförstärkning fortgår framöver i oförminskad styrka.

– Vi är väldigt tacksamma över det oerhörda engagemang som boende i Södra Ryd visar i arbetet med nattvandring och andra aktiviteter för att skapa trygghet, säger han.

Polisen är intresserade av tips om någon har sett något från kvällens händelse eller från tidigare bilbränder. För att tipsa polisen ringer man 114 14.

Tidigt på onsdagsmorgonen var fortfarande ingen gripen, enligt polisen.

LÄS MER: Polisen får kritik från boende: ”Vi tar det här på största allvar”

LÄS MER: Insatsledaren om bilbränderna: ”Vi är redo”

Annons

Annons

Till toppen av sidan