Annons

Annons

Tidigare advokat överklagar dom i bedrägerihärva

Den förre Skaraborgsadvokaten dömdes till ett års fängelse och tre års näringsförbud för sin inblandning i det så kallade 24Money-målet. Nu överklagar han och även de övriga fyra dömda, sina domar till hovrätten uppger tidningen Dagens Juridik.

Domen mot den tidigare Skaraborgsadvokaten kom den 31 mars. Utöver honom dömdes då även ytterligare fyra personer som stod åtalade i det så kallade 24Money-målet. Enligt Dagens Juridik har nu beskedet kommit att samtliga fem som dömdes överklagar sina domar i tingsrätten utifrån olika bevekelsegrunder.

Tidningen uppger också att även åklagaren överklagar domen och kräver strängare fängelsestraff och längre näringsförbud i de fall som det utdömts.

När det gäller den tidigare Skaraborgsadvokaten, som inte längre är verksam inom yrket, så dömdes denne till ett års fängelse och tre års näringsförbud för fyra fall av grovt bokföringsbrott, som ska ha pågått i tre olika bolag mellan 2015 och 2017.

Enligt Dagens Juridik yrkar den dömdes advokat i överklagandet att hovrätten ska ogilla åtalspunkterna som rör två av de tre bolagen. Han gör det med hänvisning till att gärningarna inte är brottsliga, samt att den tidigare advokaten inte haft något ansvar för de påstådda bokföringsfelen. Dessutom yrkar han på att beslutet om näringsförbud ska hävas.

Annons

Annons

Beroende på hovrättens inställning yrkar advokaten vidare i överklagandet att de brott, som åklagare och tingsrätt har bedömt vara grova, istället ska anses vara av normalgrad, vilket därmed ska leda till strafflindring.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy