Annons

Annons

Annons

Mullsjös stålbad

Mullsjös kommunstyrelse föreslås inte få ansvarsfrihet

Text

Mullsjö brottas sedan länge med en dålig ekonomi. Nu vill inte kommunrevisorerna att kommunstyrelsen beviljas ansvarsfrihet för 2019.

På onsdagskvällen höll kommunledningen ett extrainsatt möte.

Mullsjös kommunrevisorer anser att kommunstyrelsen inte ska beviljas ansvarsfrihet för 2019 då budgeten inte är i balans. Kommundirektören Lennie Johansson (bilden) menar att situationen är tuff, men att man jobbar hårt med ekonomin.

Det var Sveriges Radio P4 Jönköping som först berättade om beskedet på onsdag eftermiddag. I rapporten pekar revisorerna på att budgeten inte är i balans samt att det finns brister i styrning och kontroll.

Annons

Annons

Tidigare under onsdagen stod det klart att de senaste siffrorna visar en avvikelse på 19,2 miljoner kronor jämfört med budget för kommunens samtliga nämnder.

– Vi är väl medvetna om den besvärliga ekonomiska situationen och att det är många olika bedömningar som nu måste göras, säger Lennie Johansson, kommundirektör i Mullsjö.

Krismöte hölls

På onsdagskvällen höll kommunstyrelsen ett extrainsatt möte då revisionsberättelsen behandlades.

– Jag kan inte säga så mycket om vad som sades på mötet. I huvudsak är det frågor för kommunens politiker, säger Lennie Johansson till JP vid 20-tiden på kvällen.

Hur unikt är det att en kommunstyrelse inte beviljas ansvarsfrihet?

– Det är svårt att säga, säger Lennie Johansson.

Besparingar i skolan

Ytterligare bedömningar av den ekonomiska situationen behöver nu göras och kommunstyrelsen ska redovisa åtgärderna vid nästa kommunfullmäktige som ska hållas den 26 maj.

För att komma till rätta med ekonomin ska Mullsjö bland annat spara i skolan genom att ta bort drygt 15 resurstjänster och slå ihop klasser. Beslut som förstås har väckt starka reaktioner hos föräldrar.

Annons

Redan i höstas stod det klart att Mullsjös kommuns ekonomi har väldigt hårt ansträngd och Hall Media inledde då granskningen "Mullsjös stålbad".

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan