Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Nu är klockan fem i tolv – vakna!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tidaholms museum är ingen lämplig plats för Barnens hus, anser insändarskribenten.

Annons

Barnens Hus måste flytta och lediga lokaler finns i kommunens ägo. Politiker och tjänstemän, flytta inte Barnens Hus till en lokal som redan är upptagen av ett viktigt uppdrag!

Museets lokaler är också industrihistoria i sig. Ta hand om vår stads historia sedan 1700-talet fram till idag.

Ni måste ju ha ett ansvar att bevara stadens historia för framtiden för stadens innevånare och besökare. En turist som stannar i Tidaholm spenderar alltid några kronor.

Vincontoret har tagit ansvar för Vulcans gamla kontor, Marbodal center för lagerlokalerna. Konstlitografiska verkstaden vårdar gamla tryckeriet. Idrottshistoriska museet ansvarar för bevara idrottens historia i Tidaholm. Vi skall få en erkänt duktig museichef hit och då behövs lokalerna för att ta hand om industrihistoria och utställningar. Det räcker väl att ha turistbyrån som gäst i lokalen.

6,5 miljoner att bygga om museet, pengarna borde kunna användas bättre. Det borde gå att bygga helt nytt för mindre pengar, men det finns ju tomma lokaler. Det vore väl bättre att något av dessa hus får en hyresgäst?

Annons

Det verkar vara en hund begraven eller också har ni inte kunnat förklara för vanligt folk att ert förslag skulle vara bra.

Annons

” Vi är många som ställer oss frågande”

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy