Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Den destruktiva politiken i Mullsjö kan inte fortsätta

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är beklämmande att styret i Mullsjö inte verkar förstå sin del i ansvaret för den uppkomna situationen, skriver Sverigedemokraterna.

Gruppledaren Christian Wall (SD) skriver, tillsammans med partikollegan Leontina Aurell, att Mullsjö förtjänar bättre än det nuvarande styret.

Att styra en kommun är säkert inte helt lätt. Det krävs kunskap, mod, vilja och en portion jävlaranamma.

Men när man får chans på chans och misslyckas varje gång så till den milda grad att kommuninvånarnas hälsa och säkerhet ställs på spel, ja då tycker vi sverigedemokrater i Mullsjö att det är dags att man inser sin oförmåga och kliver åt sidan.

Att väljarna i valet 2018 gav Socialdemokraterna i Mullsjö förnyat förtroende är en gåta efter den katastrofala mandatperioden 2014–2018. Men utfallet i valet blev att S ökande något och efter att Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet valde att byta sida och hoppa på det sjunkande skeppet kunde man fortsätta att styra, den här gången i majoritet.

Annons

Annons

Det blev dock ganska snabbt tydligt att man hade för avsikt att fortsätta på den inslagna vägen utan några särskilda åtgärder för att få ekonomin i balans. Att göra samma sak om och om igen men förvänta sig olika resultat har aldrig varit en bra idé om man vill ha förändring.

De besparingar som ändå gjordes var av det dumsnåla slaget, vilket innebär en minskad kostnad på kort tid men ökade kostnader på lång sikt. Ett exempel var när man gjorde sig av med de viktiga fältassistenterna eller som nu, när man ska spara in på barn med särskilda behov.

Dessa nedskärningar kommer att kosta Mullsjö mer än man tror, då de kommer bidra till en sämre utveckling för kommunen och skapa ett ännu större underskott. Tyvärr är det kommuninvånarna som får lida för de styrandes oförmåga.

Revisionen har under många år riktat kritik till styret för bristande styrning och ledning, något som inte verkar ha nått fram. Vi har flera gånger yrkat på att inte ge ansvarsfrihet till dem som försatt kommunen i den här situationen, men utan gehör. I år väljer även revisionen att avstyrka ansvarsfrihet för Kommunstyrelsen, alltså den kraftigaste kritik ett styre kan få.

Att styret, efter alla dessa turer och all den kritik som riktats mot dem, fortfarande inte verkar förstå sin del i ansvaret för den uppkomna situationen, utan istället försöker slå ifrån sig kritiken är djupt beklämmande. Om man med den majoritet man besitter väljer att bevilja sig själva ansvarsfrihet eller inte återstår att se men vi hoppas att det finns ett uns av självinsikt, åtminstone hos delar av den oheliga alliansen.

Annons

Annons

Från Sverigedemokraternas sida har vi länge sett vartåt det barkat och varje år lagt en ansvarsfull budget med syfte att komma till rätta med problemen. Nu är Mullsjös ekonomi så nära botten man kan komma och de styrande med Socialdemokraterna i spetsen måste inse att de inte kan fortsätta med sin destruktiva politik längre. Det är dags att Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centern inser att de misslyckats och kliver åt sidan.

Vårt fina Mullsjö och dess invånare förtjänar bättre än så här.

Christian Wall (SD)

gruppledare och ledamot i Kommunfullmäktige

Leontina Aurell (SD)

ledamot i Kommunfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan