Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Så ska skolavslutningarna firas i år

Text: 

Årets skolavslutningar i Tidaholm blir inte likt något annat år på grund av coronapandemin.

Firandet kommer att ske i mindre grupper och utan att anhöriga närvarar.

Det är ett ”big no no” (stort nej) till traditionella skolavslutningar i år på grund av corona. Avslutningen i Bibliotekshuset ställs in och det blir ett särskilt arrangemang för avgångseleverna på respektive skola.

Tidaholms kommun kommer att anpassa firandet efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det medför att firandet sker i mindre grupper, oftast klassvis, och att inga anhöriga får vara med. Skolavslutningen är torsdagen den 11 juni för samtliga skolor i grundskolan. Skollunch serveras.

Annons

Annons

Det blir ett särskilt firandet för avgångseleverna. Under normala förhållanden hålls högtidligt firande i Bibliotekshuset och i Sparbankshallen för Forseneleverna respektive Hökensåseleverna varpå klasserna åker balvagn i centrum. Och på kvällen har det varit tradition med niornas fest på stadshotellet, då alla samlats i Bruksvilleparken för mingel och fotografering för att sedan gemensamt tåga till hotellet.

Men det är inte som det brukar och årets avgångselever får tyvärr ta konsekvenserna av coronaviruset spridning över hela världen. Det blir ingenting av detta.

För att uppmärksamma de elever som lämnar grundskolan lite extra kommer elever i årskurs 9 på Forsen och Hökensås att ha ett särskilt arrangemang, inklusive lunch, på respektive skola.

– Det blir en lite finare trerätters lunch för avgångselever. Vi kommer att se till att man sitter på behörigt avstånd från varandra. I övrigt kommer eleverna göra saker tillsammans med sina lärare. Det blir lite av en digital skolavslutning. Vi planerar för att det ska bli så bra som möjligt, säger Andreas Cederlund, rektor på Hökensåsskolan.

Elever på grundsärskolan har avslutning samma tider som övriga elever på Forsenskolan F-6.

Elever i årskurs 1 och 2 på Rudbecksgymnasiet kommer inte att samlas för skolavslutning. Avslutningen sker på distans eftersom eleverna inte har undervisning på skolan.

Annons

För privat firande uppmanar Tidaholms kommun alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och undvika sammankomster i samband med skolavslutningen.

– I år kan vi inte fira högtider på det sätt vi brukar utan måste alla ta ett ansvar för att förhindra smittspridning, betonas det.

Planeringen inför studenten pågår. Också denna blir helt annorlunda i år.

Annons

Annons

Till toppen av sidan