Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Brand i större rishög i Ekedalen: ”Då brinner det rätt ordentligt”

OBS: Genrebild

Annons

Räddningstjänsten larmades om en brand i Ekedalen på lördagskvällen. Det brann i en stor rishög – men ingen person kom till skada. Vid midnatt avslutade räddningstjänsten sin insats.

En person som bor i närheten upptäckte vid 20.20-tiden att det brann nära fotbollsplanerna i norra Ekedalen, enligt uppgifter från Ola Jakobsson, inre befäl vid Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Räddningstjänsten från Tidaholm larmades ut till platsen och när man kom fram brann det i en rishög som var omkring 40 meter lång och fyra meter bred, säger Ola Jakobsson.

Annons

– Det brinner i en stor rishög men ingenting annat är hotat. Det brann lite i terrängen men de har full koll på det nu. Högen får brinna av, det går inte släcka det, säger Ola Jakobsson.

Annons

– Högen är ju också ett par meter hög, det blir ju enorma mängder så då brinner det rätt ordentligt.

Han förklarade att rishögar brukar brinna av rätt så fort men att räddningstjänsten ändå räknade med att branden kunde pågå en tid och att man troligtvis kommer vara på plats i flera timmar.

Markägaren kopplades in

Vid midnatt hade branden dämpats till den grad att räddningstjänsten beslutade sig för att avsluta insatsen.

– Under natten fick markägaren till uppgift att kontrollera att branden inte tog ny fart. Alldeles nyss var vi ute på brandplatsen och tittade till det och det ska ha varit lugnt på platsen, säger Ola Jakobsson vid 06-tiden på lördagen.

Räddningstjänsten hade under kvällen sex personer på plats som jobbade i det inledande skedet av släckningsarbetet.

Närmaste byggnad låg runt 50 meter från branden och den var aldrig hotad av branden.

Det är oklart hur branden startat.

Enligt stationsbefäl Ulf Andersson vid Skövdepolisen skriver polisen en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

Till toppen av sidan