Annons

Annons

Annons

Annons

Mullsjö

Lastbil med 20 ton plåt hamnade i diket: ”Bärgningen blir komplicerad”

Räddningsstyrkan i Mullsjö larmades om lastbilsolyckan.

Annons

En lastbil med 20 ton plåt hamnade i diket strax söder om Slättängskorset i Mullsjö kommun. Föraren klarade sig utan allvarligare skador och behövde inte föras till sjukhus med ambulans.

Vid klockan 18.00 inleddes bärgningsarbete och vägen beräknades vara avstängd hela tisdagskvällen, trafiken leddes om under tiden.

Vid 07.40-tiden på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten, ambulans och polis till en singelolycka på riksväg 26/47. Några hundra meter från Slättängskorset hade en lastbil kört i diket och hamnat på sidan.

Föraren, som är i 50-årsåldern, hade tagit sig ut ur fordonet när räddningsstyrkorna kom till platsen. Ambulans var framme och kontrollerade föraren, men det gjordes en bedömning att personen ifråga inte var i behov av att föras till sjukhus med ambulans.

Annons

Annons

Först kom uppgifter om att trafiken påverkades marginellt, men när alla räddningsfordon kom fram till platsen blev framkomligheten begränsad.

– Trafiken flyter förbi växelvis och det kan ta en stund innan det är full framkomlighet igen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Lastbilen behöver bärgas från platsen. Räddningstjänsten meddelade tidigt att bärgningen skulle ske vid ett senare tillfälle. Och vid 18.00 meddelade Trafikverket att bärgningsarbetet inletts.

”Det är stopp på väg 26 från Mon till Slättäng i båda riktningarna i Jönköpings län. Följ orange skyltning via Sandhem för omledning. Vägen beräknas åter öppnas vid midnatt”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Vid 02-tiden natten mot onsdagen var det åter full framkomligheten på riksvägen igen.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik var ekipaget lastat med 20 ton plåt.

– Det kommer förstås att bli en ganska komplicerad bärgning med tanke på vikten, säger Thomas Agnevik.

Vad som orsakat olyckan är okänt. Klart är att föraren inte misstänks för brott.

Till toppen av sidan