Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Strategen: "Sprid ut sparandet"

Varning för börsnedgång från storbanken Swedbanks strateger. Arkivbild.

Annons

Swedbanks aktiestrateger varnar för bakslag på börsen efter de senaste veckornas återhämtning.

– Det kommer vara en ganska jobbig situation ett tag till, säger Mattias Isakson till TT.

Efter återhämtning på börsen finns nu risken att aktiemarknaden sprungit lite för fort fram – vilket i sin tur kan innebära risk för bakslag, enligt Swedbank.

Enligt Mattias Isakson, aktiestrateg på storbanken, finns det en risk för att de dystra realekonomiska utsikterna kommer att få genomslag även på aktiekurserna den kommande perioden.

– Sedan corona kom in i våra liv har många ekonomier stått helt still, vilket får enorma effekter i form av ökad arbetslöshet och ökat antal konkurser. Det var först något som aktiemarknaden blev rädd för, men under april verkar man ha glömt bort det lite och fokuserar på återhämtningen, säger Mattias Isakson till TT.

Annons

Annons

– Men det är ändå så att det kommer vara en ganska jobbig situation ett tag till, vilket är något som kan slå tillbaka på aktiemarknaden, fortsätter han.

Ser potential

Kortsiktig ser Swedbank därför en risk i aktiemarknaden, som har tagit till sig mycket av de optimistiska signalerna. Däremot visar kreditmarknaden mer rädsla än aktiemarknaden.

– Därför tror vi att det finns bättre potential i att skapa avkastning i kreditmarknaden.

Spara långsiktigt

TT: Hur ska man agera som småsparare?

– Det bästa just nu är att sprida ut sitt sparande och tänka långsiktigt. Det kanske låter klyschigt, men det är så det är. Börsen kommer återhämta sig, och det är något man vill vara med på, men man måste ändå tänka långsiktigt och utspritt, säger Mattias Isakson.

Han konstaterar att marknaden redan ser 2020 som ett förlorat år men att det dessutom är fortsatt stor osäkerhet vad gäller 2021.

Åsa Johansson/TT

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy