Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Elevkåren ställer in fester och skjuter upp studentbalen

Text: 

Elevkåren vid Ållebergsgymnasiet ställer in festligheterna som av tradition brukar hållas under studentveckan, med tanke på pandemin. Studentbalen är inställd tills vidare, men kan komma att genomföras vid en senare tidpunkt.

I vår blir det ingen studentbal för de studenter som går ut Ållebergsgymnasiet. Balen är inställd men den kan komma att bli av vid ett senare tillfälle, beroende på hur coronapandemin utvecklar sig.

Förutom skolans officiella studentavslutning ordnar även elevkåren en mängd festliga aktiviteter i samband med studenten.

Studentbalen är tills vidare inställd, men det finns en öppning för att den kan äga rum vid ett senare datum, i en tid när större sammankomster kan ordnas igen.

– Förhoppningen är att kunna genomföra den, men det är absolut ingenting bestämt. Det beror på hur världen ser ut längre fram, säger Hanna Ebenhardt, en av eleverna vid Ållebergsgymnasiet som nu ska ta studenten.

Under den sista veckan på läsåret, som kallas studentveckan, brukar elevkåren hålla i en mängd aktiviteter och fester.

Annons

Annons

– Dessa är nu inställda från elevkårens sida. Det är jättetråkigt att meddela, men vi kan inte göra någonting åt det eftersom vi inte kan säkerställa att det skulle bli smittsäkert, säger Hanna.

De har funderat på om det skulle gå att genomföra festligheter på något alternativt sätt, men inte kommit fram till något genomförbart. Att ses 300 personer i ett livesamtal över nätet verkar inte som en bra idé.

Elevkåren organiserar heller inte träffar för enskilda klasser.

– Vi har valt som elevkår att inte organisera det. Det kan lätt bli fler människor än beräknat. Man skulle kunna ha träffar klassvis, men vi har lagt den bollen i klassernas händer, säger Teodor Ahlqvist, som även han ska ta studenten i vår.

I deras respektive klasser pågår diskussioner kring har man ska göra.

Inte åka flak

En del som är helt struken ur skolans officiella avslutningsprogram för studenterna är kortegen till torget. Där brukar det vara en mycket stor folksamling och torget är även startplats för studentflaken som sedan kör runt i staden.

Även om det teoretiskt skulle kunna vara möjligt att färdas på ett flak utan att skapa större folksamlingar än 50 personer är det mer tveksamt om det skulle fungera i praktiken. Folkhälsomyndigheten har också uttryckt att skolklasser på lastbilsflak inte bör förekomma.

Annons

– Det är självklart jättetrevligt att åka flak. Men vi kan inte vara egoistiska i tänkandet som det ser ut nu. Det är väldigt tråkigt, men enda lösningen är nog att ställa in det, säger Hanna.

Annons

Andra elever på Ållebergsgymnasiet har startat en namninsamling på nätet för att det ändå ska kunna genomföras körning med studentflak. Där framhålls att det finns goda möjligheter i Falköping att sprida ut det hela för att undvika folksamlingar. I skrivande stund har 211 skrivit under denna namninsamling.

Hanna Ebenhardt och Teodor Ahlqvist ska ta studenten i år och är engagerade i elevkåren på Ållebergsgymnasiet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan