Annons

Annons

Rekordhögt antal virusdöda i Brasilien

Brasiliens president Jair Bolsonaro.

Annons

Antalet bekräftade coronavirusfall i Brasilien har stigit till nära 178 000 enligt myndigheterna och över 12 400 personer rapporteras ha avlidit. Därmed är Brasilien det sjätte värst drabbade landet – efter USA, Storbritannien, Italien, Frankrike och Spanien – vad gäller antalet dödsfall som kan kopplas till pandemin.

Under det senaste dygnet registrerades 881 nya coronarelaterade dödsfall, vilket är en ny högstanotering för ett dygn. Den tidigare toppnoteringen dateras den 8 maj då 751 personer uppges ha avlidit.

Enligt flera experter är det antagligen många fler än vad som uppges officiellt som har drabbats av viruset.

– Brasilien testar bara människor som hamnar på sjukhus, säger Domingo Alves, medförfattare till en studie som publicerades förra veckan och som uppskattar att det verkliga antalet smittade i landet är 15 gånger högre än den officiella siffran.

Annons

Brasiliens president Jair Bolsonaro har kritiserats för att ha bagatelliserat pandemin. Han har exempelvis jämfört viruset med en "liten influensa" och fördömt "hysterin" kring det samt uppmanat statliga och lokala myndigheter att avbryta åtgärder för social distansering.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy