Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tegnell om fotbollen: "Besked i början av juni"

Fotbollens förhoppning om att kunna spela kvartsfinaler i Svenska cupen den 1 juni ser ut att vara i fara. Arkivbild.

Annons

Det ser inte ut som att kvartsfinalerna i Svenska cupen kan spelas den 1 juni.

Folkhälsomyndigheten kommer inte lämna några besked kring fotbollen tills dess.

– Vi kommer med besked i början av juni, säger statsepidemilogen Anders Tegnell till Aftonbladet.


På fredag kommer Svenska fotbollförbundet att träffa Folkhälsomyndigheten tillsammans med Riksidrottsförbundet och fotbollens intresseorganisationer Sef och EFD.

Då hoppas fotbollen på ett svar om tidsplanen håller, alltså start för allsvenskan och damallsvenskan i mitten av juni och för kvartsfinalspel i Svenska cupen på herrsidan den 1 juni.

Men tidsplanen för cupen håller inte, enligt Aftonbladet.

Annons

Annons

– Vårt besked har varit det samma hela tiden. Det regelverk som finns är det regelverk som gäller. Vi har inga mer kommentarer runt det, säger Anders Tegnell.

Enligt Tegnell ges inget speciellt besked till just fotbollen utan det som kommer är för hela idrotten. Ett besked som Tegnell flaggar för i början av juni.

– Det kommer inget separat besked för någon aktivitet utan vi måste vara så konsekventa vi kan vara med att ge samma typ av besked till alla, säger Anders Tegnell.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy