Annons

Annons

Annons

Fotboll

Årets Skadevi Cup i fotboll ställs in – för första gången

Coronapandemin fortsätter att sätta stopp för idrottsevenemang.

På torsdagen kom beskedet att Skadevi Cup 2020 – den stora ungdomsturneringen i Skövde – inte kommer att genomföras.

I år blir det ingen fotbollsfest på Lillegårdens IP i slutet av juni.

– Detta är första gången i Skadevis 43-åriga historia som vi tvingas ställa in. Det är med stor sorg vi tvingas till det här beslutet, men vi behöver ta vårt ansvar. Människors hälsa kommer alltid i första hand. Vi hoppas att alla inblandade har förståelse för beslutet och vi hoppas att vi kan träffa er nästa år istället, säger cupgeneral David Perhed på Skadevi Cups hemsida.

Annons

Annons

Fotbollsfesten i Skövde var som vanligt tänkt att avgöras sista helgen i juni. Tillsammans med Västergötlands Fotbollsförbund och Svenska Fotbollsförbundet har Skadevi Cup, med IFK Skövde FK som huvudarrangör, nu tagit beslutet att ställa in årets upplaga.

De skriver på sin hemsida att alla lag som har betalat in avgifter har möjlighet att låta dessa ligga kvar till nästa år och på så sätt redan nu säkra er plats i Skadevi Cup 2021, 2/7 – 4/7. I annat fall återbetalas alla avgifter.

– Det är en självklarhet för oss att betala tillbaka avgifterna till lagen som redan betalat in, menar David Perhed.

Skadevi Cup Futsal

Samtidigt släpps en annan, mer positiv nyhet – nämligen att Skadevi Cup Futsal kommer att avgöras i mellandagarna 28-29 december. En helt ny cup, alltså.

– Vi ser verkligen fram emot detta och kan redan nu börja jobba för att detta ska bli så bra som möjligt. Vi har bland annat den tidigare nationalarenan för futsal här i Skövde så förutsättningarna finns för att göra något riktigt bra. Vi har redan en riktigt stark organisation i Skadevi Cup som vi kan använda i Skadevi Cup Futsal, säger David Perhed.

Ulvacupen framflyttad

När det gäller Ulvacupen meddelade Ulvåkers IF den 22 april att den flyttas från juni till den 7-9 augusti.

Annons

"Risk finns ju tyvärr att dagens restriktioner kring resor och offentliga sammankomster fortfarande behövs för att minska smittspridningen i augusti. Då tvingas vi ställa in helt. Ett eventuellt sådant beslut tas senast den 5 juli".

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan