Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Stoppa flytten av Barnens hus till museet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I Tidaholms museum kan man fortfarande vid tillfällen få se en smed i aktion.

Annons

Tidaholm är bland de ytterst få som kan uppvisa så mycken industrihistoria från början av 1900-talet och från dess horisont kunnat blicka fram emot den teknik som skulle vara rådande ett hundratal år framöver.

Alla dessa fantastiska människor skapade från ingenting med sin yrkesskicklighet förutsättningar som skulle betyda nya arbetstillfällen och en vidareutveckling i Tidaholm som på många områden från vår bygd blev känt över hela världen.

Tändstickor, lastbilar, bussar, brandbilar Tidaholmkärran med mera var kända föregångare inom respektive områden.

Man kan säga att industrins vagga stod i Tidaholm.

Sällan eller aldrig kan vi längre få tillfälle att se en smed i sin aktiva yrkesroll som tillverkar egna verktyg. Men i vår smedja på museet finns allt kvar som vittnar om en verksamhet och med stolthet en historia som finns kvar.

Alla människor i Tidaholm har på ett eller annat sätt bidragit med sin delaktighet genom århundranden att skapa industrihistoria som än idag är till gagn för Tidaholms betydelse som industriort.

Annons

Detta är vår skyldighet.

Därför skall/vill vi ha kvar vårt museum och det stora arvet från våra föregångare som industri och bilmuseum och vidareutveckla detta i modern tid.

Ingen framtid utan historia

Annons

Vi som värnar om Tidaholms industri och bilmuseum

Beng-Åke Öhgren, Ove Skatt, Olle Ask, Conny Lingehed, Arne Axelsson, Dan Wrangenfeldt

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy