Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Knivskadad man hittades utomhus – misstänkta försvann i bil

Text

En man i 30-årsåldern hittades knivskadad på Torggatan, vid bensinstationen, i Tidaholm på fredagsnatten.

Vittnen såg därefter hur flera misstänkta gärningspersoner flydde i en bil.

– Jag vet inte alls om det finns något motiv, säger Magnus Freiman, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Polisens spaningsarbete hade under morgonen inte gett något resultat. OBS: Genrebild.

Det var klockan 03.45 under natten till lördagen som den knivskadade mannen hittades vid bensinstationen i Tidaholm.

– Det handlar om flera gärningsmän som gick på en ensam person med tillhyggen, och där var någon kniv inblandad. Men mannen fick inte några allvarliga skador utan han blev mer rispad med kniven. Han behövde inte följa med ambulans till sjukhus, säger Magnus Freiman.

Annons

Annons

Enligt vittnen ska flera gärningspersoner därefter ha lämnat platsen i en blå bil, berättade polisens presstalesperson Ulla Brehm vid en tidig kontakt. Att det speficikt handlar om en blå bil är dock uppgifter som Magnus Freiman inte vill bekräfta:

– Det är inget jag har tagit del av. Det kan bli dumt att slå fast sådant så tidigt, det är bättre att hålla det öppet, säger han.

Polisen inledde ett spaningsarbete men man lyckades inte hitta de misstänkta gärningspersonerna. Det finns i nuläget ingen misstänkt, men polisen har skrivit en anmälan om grov misshandel.

– Jag vet inte om de misstänkta har någon koppling till målsägande, det får utredningen visa. Jag vet inte alls om det finns något motiv, säger Freiman.

Senare under eftermiddagen plockades två personer in till förhör. Männen, som båda är i 40-årsåldern, anhölls senare misstänkta för att vara delaktiga i misshandeln.

Fotnot: Polisens presstalespersoner uppgav initialt att den knivskadade var en ”ung man”. Enligt Magnus Freiman, stationsbefäl vid Skövdepolisen, handlar det dock om en man i 30-årsåldern.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan