Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Gymnasieelever: Vi vill också få lunch

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Varför får vi inte skolmat när vi studerar på annan ort? Hungriga gymnasieelever ställer frågan.

Gymnasieelever behöver jobba hemma på grund av coronaviruset och de flesta blir erbjudna mat på skolorna i dess kommun. Men vi elever som inte är erbjudna mat måste göra vår lunch på egen hand vilket vi oftast inte har tid med. Därför brukar vi få äta på lektionerna och det är inte alltid att maten är så nyttig eller varierad.

De som kan hämta lunch i Skövde måste vara folkbokförda i kommunen, men alla andra kommuner erbjuder lunch till de som studerar i Skövde. Vi elever som bor i kommunerna Lidköping och Skara, som går i Skövde, har inte den möjligheten eftersom vi inte studerar i hemkommunerna

Detta tycker vi är orättvist, speciellt för att alla inte har samma möjlighet att få lunch. Dessutom, de som studerar i Lidköping erbjuds lunch i både Götene, Skara och Lidköping.

Vi har försökt att kontakta kommunerna men de hänvisar oss endast till nästa kommun som hänvisar oss tillbaka till den förra. Det är ingen som vill ta ansvaret och ge oss ett svar. Det är konstigt att kommunerna inte kan komma överens om vem som ska betala för vår lunch. Det är också konstigt att de inte vill erbjuda mat till oss nu som de gjorde i vanliga fall när vi var i skolan. Det enda vi vill är att få lunch!

Annons

Annons

Hungriga elever

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy