Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

Jordans lagkamrat: ”Lögn, lögn, lögn”

Michael Jordan (23) och Horace Grant (54) tog tre NBA-titlar tillsammans under tiden i Chicago Bulls. Arkivbild.

Annons

Basketdokumentären "The Last Dance" må vara underhållande. Men den är full av lögner som skönmålar Michael Jordan, säger hans tidigare lagkamrat i Chicago Bulls.

– Vi som var där, hans lagkamrater, vet att ungefär 90 procent av det är skitsnack, säger Horace Grant till ESPN radio.

Grant vann tre NBA-titlar tillsammans med Michael Jordan. Men de två basketstjärnorna drog inte jämnt, att döma av "The Last Dance", som kretsar kring Chicago Bulls storhetstid på 90-talet i allmänhet och Jordans glansperiod i synnerhet.

En uppmärksammad sekvens i den tio timmar långa Netflixserien handlar om boken "The Jordan Rules", som slog ner som en bomb när den släpptes.

Annons

Omklädningsrummets helgd

Boken innehåller berättelser inifrån Chicago Bulls omklädningsrum – Michael Jordan beskrivs som något av en tyrann – och i "The Last Dance" pekar Jordan ut Grant som källan till uppgifterna.

Annons

– Lögn, lögn, lögn. Om "MJ" har något otalt med mig så borde vi göra upp som män. Låt oss prata om det i så fall. Eller göra upp det på något annat sätt. I stället slänger han ur sig den här lögnen att jag skulle ha varit den som läckt, säger Horace Grant i en intervju med ESPN radio.

Grant erkänner att han var och är nära vän med bokens författare, Sam Smith. Men det som sker i omklädningsrummet stannar där, säger han.

– Jag skulle aldrig lämna ut något privat därifrån, säger Grant.

"Hjärtskärande"

Att Michael Jordan var något av en översittare mot sina lagkamrater är dock ingen hemlighet, säger den i dag 54-åriga Horace Grant. Han berättar hur tidernas främsta basketspelare ofta gick på särskilt yngre spelare både fysiskt och verbalt.

– Han trodde att han kunde äga mig, men där tog han miste. Varje gång han gick på mig så gick jag på honom. Men det var hjärtskärande att se sådant när det gällde spelare som Will Perdue, Steve Kerr och ynglingen, Scott Burrell. Att se någon, en ledare, gå på de killarna på det sättet …

"The Last Dance" är regisserad av Jason Hehir, men Jordans eget produktionsbolag har hela tiden varit involverat i processen. Serien är klippt för att Michael Jordan ska framstå i så god dager som möjligt, säger Horace Grant.

– Jag skulle säga att det är underhållande. Men vi som var där, hans lagkamrater, vet att ungefär 90 procent av det är skitsnack om man pratar om hur verklighetsbaserat det är.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy