Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Tidaholm industristaden mellan Vänern och Vättern

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tidaholms museum

Annons

Det är dystra tider för alla när Coronapandemin drabbar oss våren 2020. I Tidaholm tillkommer dessutom stadens dåliga ekonomi med miljonförluster.

Vi får se till ljusglimtarna. Har kommunen inga pengar så räddar det och bevarar Tidaholms museum. Barnens Hus har flera alternativ som att montera upp en trapphiss i Samrealskolan eller flytta till en annan lämplig lokal till en lägre kostnad än att flytta till museet. Tjänstemän och politiker kan rädda ansiktet och skylla på att vi måste spara. De behöver inte erkänna. Vi borde ha lyssnat på stadens innevånare istället för dyra konsulter. Jag mötte en person på promenaden som säger: ” När jag hörde att museet kommer att räddas då släppte en klump i bröstet.”

Om en nämnd sparar på att slå ihop verksamheter och spara hyra, och en annan förvaltning får ta kostnaden för lokalerna, då blir det ingen vinst för kommunen. Den totala utgiften för kommunen blir densamma.. Utnyttja tomma lokaler de mår inte bra av att stå tomma.

Annons

Tack till er som jobbar ideellt med Tidaholmsförslaget. Ni känner ansvar för museet och ser möjligheterna att öka turismen. Vi har guider, matställen, caféer och vackra omgivningar med många sevärdheter.Till att börja med borde alla föreningar i Västra Götaland få en inbjudan på mail som visar utbudet. Allt för många har ingen aning om vad som kan upplevas här och var Tidaholm ligger.

Annons

Men nu kan personalen på museet och turistbyrån andas ut och jobba framåt

Hoppfull

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy