Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Stoppa biltrafik i centrala Tidaholm

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi som bor i centrala Tidaholm utsätts oavbrutet för kraftig trafik med vrålåk och EPA-traktorer, med högtalaranläggningar i sina bilar med decibel högt över tillåten gräns. Dessutom vrålar passagerarna i takt med detta. Terrorn pågår ofta, till långt fram på natten.

Insändare: Stoppa biltrafik i centrala Tidaholm (OBS genrebild)

Trafiken har ökat markant sista tiden, det är allt från EPA-traktorer till ”Amerikanare” som vrålar runt, sprider avgaser och ljudnivåer med högtalare som får väggarna i våra lägenheter att vibrera! Det slängs fimpar, ölburkar och annat skräp när de far runt. En stor samlingspunkt för dessa trafikmarodörer är bensinmacken belägen mitt i centrum. Där kan de tanka både bensin och annat ända fram till midnatt!

Annons

Annons

Där på bensinmacken är det ett väldigt snurrande och vrålande, nyss med knivdrama inblandat enligt nyheterna…

Det är inte motiverat med en bensinmack, öppet till midnatt mitt i staden, för att bil-marodörer ska kunna hämta kraft (korv och läsk med mera) för att kunna hålla igång sitt fortsatta körande med dessa bilar. Och var finns miljötänket i detta? Stora bensinslukande bilar, mopeder och EPA-traktorer som spyr ut avgaser tillåts köra varv efter varv samtidigt som vi ”vanliga” trafikanter ombedes att låta bilen stå och köra så lite som möjligt för miljöns skull….

Det finns även en annan aspekt på detta, många av oss mår jättedåligt av allt oväsen och ser inte någon utväg ur detta. Vi har ju valt att flytta till lägenhet i ett centralt läge, nära till vårdcentral, apotek, affärer och annat. Men när kommunens löfte om en trygg och lugn miljö i centrala Tidaholm inte uppfylls, vad gör vi då? Vad gör ni då?

Sömnmedel och öronproppar var väl inte vad vi önskade…, å de hjälper förresten inte…!

Så ni som har bestämmanderätt i kommunen uppmanas att hålla ert reklamlöfte, och göra följande:

1. Se till att bensinstationen mitt i centrum stänger senast kl. 20.00 (Viktigast!)

2.Öka närvaro av poliser i Tidaholm

3. Stäng av centrala delar för obehörig trafik från kl.20.00

4. Se till att ert löfte om: ”En lugn och trevlig stad” blir det som ni gör reklam för.

Stoppa bil-terrorn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan