Annons

Annons

Minnesord Sven-Inge Götzén

Sven-Inge Götzén.

Annons

Sven-Inge Götzén, Stockholm

Sven-Inge Götzén, Stockholm, har avlidit 72 år gammal. Han sörjs närmast av hustrun Kristina och barnen Anna och Anders.

Det händelserika året 1968 ryckte en i vårt gäng in vid T1 i Linköping. I kompanilaget lirade en kille från Skövde. Götzén stod det på namnbrickan och när Sven-Inge efter muck följde med upp till Stockholm blev det självklara tilltalet ”Göte”. I grusdammet på Östermalms IP knöt vi kompisband. Under Götes tränarpipa vann Norrtulls SK en gedigen gärdsgårdstitel 1973, ”första seriesegern efter 47 års harvande” som Aftonbladet rubricerade framgången.

Göte var hängiven fotbollen och föreningen. Under 15 år spelade, tränade och verkade han som föreningskonsulent och styrelseledamot i NSK. Som tränare för damlaget fick han upp ögonen för en målinriktad försvarsspelare, Kristina. De båda mittbackarna gick ihop. För gott.

Annons

Efter ankomsten till Stockholm flyttade Göte aldrig utanför innerstan. Rötterna var dock betydelsefulla. Ännu efter 50 år kunde han i vårkvällen lyriskt återge bilden av de blommande körsbärsträden på Billingens sluttningar. Emellertid kom Göte att bli en mer inbiten stockholmare än de flesta i stan. Kvarteren runt Östermalmstorg utgjorde reviret. Här var Göte den bekante flanören som hade tid att byta ett par ord med butiksinnehavaren i dörren, spärrvakten i kuren, herden i Hedvig Eleonora som ordnat kyrkans konsertkväll. Högt över torget i huset bredvid gamla Folkan hade Göte sitt näste. Här omhuldade han det viktigaste i livet, hustru Kristina, Anna och Anders. Hemmapappan stod trygg och löste det vardagliga pusslet. Kristina kunde satsa fullt ut på sin karriär.

Annons

Göte själv var en omvittnad klippa inom ABAB. Var med och grundlade företagets satsning på parkeringsverksamhet. Men långt innan pensionsrepet drogs lade han av. Familjen gav mer än jobbet. Liksom kompisarna.

Efter seriespelet bildade vi Samfundet 1978. Spelade korpfotboll några år och har fortsatt att träffas kontinuerligt. Rest en del, nu senast till Prag i höstas. Sammankomsterna med Samfundet är en höjdpunkt för oss alla. På senare år sedan Göte blivit allt giftigare i femkampen har han varit särskilt mån om att vi ska komma i väg. Så det tog emot när vi i coronatid resonerade om vi verkligen skulle åka till stugan vi hyrt för vårträffen. Även Göte ansåg att det kanske var klokt att boka av. Det var de första dagarna i april. Den 10/4 dog Göte.

Annons

Hans omtänksamma kamratskap har varit en glädje för oss. Det fanns alltid där, när han med trippande fötter slog den precisa passningen, eller när vi till kvällswhiskyn på hotellrummet rofyllt petade med pillren i våra dosetter och snackade om det som varit och det som skulle bli.

Björn Folin

Hans Hedelin

Hans-Peder Jensen

Lars Jensen

Per Olofsson

Jan-Inge Söderstrand

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy