Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Namnbyte på skola: "Man kan ju fråga först"

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hökensåsskolan får ny inriktning och nytt namn. Blivande rektorn på Hellidskolan – Stefan Kristoffersen – får frågan om det inte blir kan bli problem att man blandar samman Hellidskolan med Hellidens folkhögskola.

”Det tror jag inte, inte mer än äldreboendet och förskolan med samma namn”, svarar han.

Just det – den sammanblandningen finns redan. Vi har många gånger sedan Hellidens förskola startat fått förklara för varubud att folkhögskola och förskola inte är samma sak. Vi har också många gånger fått visa besökare rätt när de inte hittat till Hellidshemmet.

Annons

Annons

Vi har nu beställt nya vägskyltar som ska sättas upp på Ringleden, så att det ska bli tydligare var Hellidens folkhögskola ligger. Förhoppningsvis ska Hellidskolan slippa få besökare som förgäves letar efter sitt vandrarhemsboende på skolgården.

Hellidens folkhögskola har funnits sedan 1952. Självklart har vi inte monopol på ordkombinationen Helliden och skola. Det ska också betonas att vi har ett gott samarbete med skolchefen, rektorer och skolpersonal runt förskoleavdelningen Skogsnallarna och vår nyligen startade utbildning till lärarassistent. Så det hade varit artigt att fråga först.

Lena Elmquist, rektor Hellidens folkhögskola

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan