Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Digital examensceremoni för över hundra studenter inom ingenjörsämnen

My Andersson, avgångsstudent vid magisterprogrammet Intelligent Automation.

Annons

Årets avslutningsceremonier vid Högskolan i Skövde blir inte som vanligt. På Institutionen för ingenjörsvetenskap kommer studenterna istället att samlas för en digital högtid, uppger högskolan i ett pressmeddelande.

På torsdag 28 maj tar drygt 100 studenter examen vid de olika programmen på Institutionen för ingenjörsvetenskap. På grund av covid-19 har institutionen valt att samla studenter och lärare för en ceremoni på distans.

– Det är viktigt att uppmärksamma våra avgångsstudenter som har kämpat för det här, även om vi inte kan ha en ceremoni på plats, säger samordnaren Miranda Kedbäck, adjunkt i produktionsteknik i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Studenterna bjuds in till en digital ceremoni med tal, fanfar och andra festligheter. De som är friska och bor i närheten har också möjlighet att hämta ut en goodiebag med lite godsaker, för att skapa feststämning hemma framför datorskärmen.

– Det är jättebra att man fortfarande får fira. Kan man inte fira med varandra så är ju det här det bästa alternativet, säger My Andersson, avgångsstudent vid magisterprogrammet Intelligent Automation.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy