Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Gör annandag pingst till helgdag igen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Varför togs annandag pingst bort som helgdag? Fram till 1772 firades pingst rejält. Då var det inte bara pingstafton, pingstdagen och annandag pingst, utan även tredje- och fjärdedag pingst firades.

STOCKHOLM 20160105

2005 bestämdes att Sverige skulle fira nationaldagen som röd dag. För att inte förlora arbetsinkomster beslutades att en annan helgdag skulle strykas. Det stod mellan 1:a maj och annandag pingst. 1:a maj fick överleva.

Annons

Annons

2004 presenterade förre EU-kommissionären Anita Gradin sin utredning i nationaldagsfrågan. Hennes förslag gjorde nationaldagen till helgdag och tog bort annandag pingst.

Sista gången annandag pingst var en helgdag var 2004.

Det är dags att införa annandag pingst i almanackan igen och flytta på dessa försiktiga politiker i Sverige som inte känner till sitt lands historia och ursprung.

Det kristna arvet har byggt upp vårt land Sverige. Det bästa är att både annandag pingst och nationaldagen ska vara helgdagar.

Föräldrar, barn, ungdomar och äldre behöver annandag pingst för att hämta kraft till vardagens alla bestyr.

Vi firar pingst för att den helige ande föll över den första församlingen i Jerusalem och han är lika verksam idag över hela vår värld. Läs Apostlagärningarna kapitel 2 i Bibeln som är Guds ord. Vi behöver vända vårt land Sverige i rätt färdriktning igen.

Jesus själv säger i Johannes 14:6. Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Vidare står det i Apostlagärningarna 4:12. Hos ingen annan finns frälsningen, och ingenstans bland människor under himlen finns något annat namn som kan rädda oss.

Ulrik Petersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan