Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Magnus Uggla – en efterlängtad repris på Törebodafestivalen

Magnus Uggla är klar för Törebodafestivalen 2021.

Annons

Nu är det klart. Magnus Uggla kommer tillbaka till Töreboda och festivalen nästa sommar.

Bara för någon vecka sedan släppte Törebodafestivalen det första klara bandet. The Ark gör ett turnéstopp på festivalens första dag, torsdag 8 juli. Nu är alltså Magnus Uggla bokad på fredagen den 9 juli.

– En klockren bokning. Uggla är en personlig favorit och han gjorde rejäl succé förra gången han var på Törebodafestivalen 2012, säger en mycket nöjd Per Ottosson, festivalgeneral i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Sveriges vassaste nagel i ögat kommer säkert rejält laddad. Magnus Uggla plockar de flesta låtarna från sina plattor från sent 70-tal/tidigt 80-tal, kryddat med nya favoriter från ”Innan Filmen Tagit Slut…” och bjuder på en klassisk rockshow.

Alla har en relation till Magnus Uggla. Beroende på vilken sida av fyrtioårskrisen man befinner sig så höjer man sitt glas till antingen ”Varning På Stan” eller ”Jag Mår Illa”. Den klassiska sviten av album som började med ”Bobbo Viking” och mynnade ut i prisbelönta ”Välkommen till folkhemmet” är på många sätt omatchat i den svenska pophistorien.

Med ”Vittring”, ”Skandal Bjotis”, ”Sommartid”, ”IQ” och redan nämnda hits kan man lätt kalla detta för Ugglas guldålder; uppkäftigt och med satir som draget vapen svepte Uggla undan benen på både kritiker och fans.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy