Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Namnbytet tillför inte skolan något

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svar till "skoltrött lärare": Jag blir förtvivlad när man trampar på vår, Hökensåsbornas och tidaholmarnas gemensamma historia!

Beslutet om namnbytet tillför inte skolan något. Men det upprör många elever som haft sin skolgång liksom skolpersonal som tjänstgjort där. Så onödigt!

Annons

1967 byggde Hökensås kommun skolan på sin mark, men nära gränsande till Tidaholms stad . Detta skedde alltså före kommunsammanslagningen 1974. Det var framsynta politiker i Hökensås kommun som fattade beslut om placeringen och finansierade skolbygget (liksom Hellidshemmet).

Annons

Skolan har byggts till och om vid två tillfällen tidigare men självklart fått behålla sitt namn!

Nu kommer ett förslag till namnbyte, som jag förstått det, från två historielösa tjänstepersoner vars enda anknytning till Tidaholms kommun är att de för närvarande är anställda här!

Men allra mest besviken är jag på de politiker som böjer sig för deras vilja och inte värnar vår historia! Heder åt Krister Roman KD, Jenny Svensson L och Marika Lund SD som reserverade sig mot BUNs beslut.

Det saknas möblemang fortsätter insändaren. Sitter högstadiets elever på Forsenskolan på golvet? Om inte är det väl lämpligt att ta med de möblerna; de är ju i alla fall inte lämpade för kvarvarande små elever.

Det har avsatts 7 extra miljoner för ombyggnation och anpassning av Hökensåsskolan. Det är samma sak med kommunala som med egna pengar: Finns det inte mer så får man spara.

Jag kan också upplysa skoltrött lärare om följande: Om Liberalerna-Centern-Kristdemokraterna fått sin vilja igenom så hade den nya skolan på Rosenberg blivit ett högstadium, inte en låg- och mellanstadieskola.

Då hade vi kanske sluppit en hel del ombyggnationer och anpassningar och fått pengar över till annat som underlättat för pedagogiken...

Birgitta Andersson Liberalerna

(som inte är rädd att sätta sitt namn under det här svaret)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan