Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Håller med Birgitta om mycket

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Birgitta Andersson (L) är inte rädd att sätta sitt namn under en debattartikel i VB. Jag tycker precis som Birgitta.

Hökensåsskolan borde ha fått bli en låg- och mellanstadieskola, tycker Lars Hjertén. Han saknar också en samlande oppositionell kraft i Tidaholmspolitiken.

Man riskerar inte att haffas av polisen för att man framför åsikter, som strider mot vad som har beslutats. I Kina eller Ryssland men också i Ungern kan det vara straffbart och i värsta fall resultera i fängelsestraff eller till och med avrättning.

Annons

Annons

För många år sen föreslogs namnbyte av Hökensåsskolan till Hellidsskolan, men förslaget avslogs och Hökensåsskolan fick behålla sitt namn. Nu kommer namnbytet till Hellidskolan förmodligen att genomföras. Ett problem är att många som skall besöka Hellidens folkhögskola eller Hellidskolan, nuvarande Hökensåsskolan, kommer att missa den rätta adressen.

Jag håller också med Birgitta om att Rosenbergsskolan borde ha blivit en högstadieskola och inte en låg-och mellanstadieskola. Jag vet att många lärare och föräldrar delar min åsikt.

En fråga av större dignitet är vilken majoriteten är i dagens Tidaholm, när Miljöpartiet lämnat samarbetet med S och V. Vilka partier representerar oppositionsledaren, för övrigt Birgittas partikamrat? I nästan alla viktiga frågor är enigheten mellan kommunalråd och oppositionsråd närmast total. I "Mitt Tidaholm" som står bakom oppositionen är Moderaterna och Sverigedemokraterna utestängda. Kanske vore det på tiden att avskaffa oppositionsrådet inför valet 2022 och istället föra en oppositionspolitik, värt namnet, oavsett hur valet går. På köpet sparar man ganska mycket pengar.

Lars Hjertén (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan