Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Centerpartiet: ”Beslutet om Lindängen borde omprövas”

Angående Social-och omvårdnadsnämndens beslut att lägga ner Lindängens äldreboende och därmed flytta ner verksamheten och de personer som bor där till staden, vill vi i Centerpartiet lyfta fram några frågeställningar.

Läs Centerns insändare här.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lindängens äldreboende i Ekedalen.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Byggnaden som Lindängens äldreboende bedrivs i, ägs av kommunen. Vad ska den användas till? Tomma lokaler kostar pengar. Vid ett eventuellt användande av lokalen till annan kommunal verksamhet, behövs antagligen lokalen anpassas för andra behov med kostnader som följd.

Även om dagens behov av boendeplatser verkar täckas av lokaler i tätorten, så ser det inte ut så om en inte alltför avlägsen framtid. Antalet äldre i kommunen kommer att öka och platserna kommer inte att räcka till. Redan nu finns tankar om att då bygga till något av äldreboendena i tätorten för att skaffa ytterligare boendeplatser. De samordningsvinster som skulle bli av att lägga ner Lindängens boende och bygga ut ett befintligt äldreboende i tätorten, borde väl kostnader för framtida nybyggnation och ombyggnation överstiga rejält. Vi undrar, var finns de ekonomiska besparingarna i detta tänk och handlande?

Annons

Social- och omvårdnadsnämnden har ett stort budgetunderskott med sparbeting att förhålla sig till. Det vore även på sin plats att nämnden redovisar för kommunens invånare var och hur exakt det stora underskottet har uppstått.

Annons

Byggnaden Lindängen är ändamålsenlig för äldreboende. Det är ett litet boende med stabilitet i personalgruppen och låg sjukfrånvaro. Lindängen har hållit sig inom sin ekonomiska budget och fungerar mycket väl.

Vi i Centerpartiet anser att beslutet om nedläggningen av Lindängen var ett förhastat beslut av nämnden!

Faktorer inom nämndens verksamhetsområde som till exempel heltidsprojektet och oförväntade ökade kostnader inom hemvård samt Individ- och familjeomsorg behöver genomlysas ändå mer, samt ställas gentemot hela kommunens budget innan förhastade beslut tas.

Vi kommunpolitiker i Centern anser att beslutet ska omprövas och att Lindängens äldreboende även fortsättningsvis ska bedrivas i Ekedalen!

Centerpartiet i Tidaholm

LÄS MER: Äldreboende stänger – konsekvens av kommunens stora sparkrav

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy